Микроблейдинг

Най-общо процедурата Микроблейдинг представлява полу-перманентна процедура по уплътняване на веждите, с което се постига напълно реалистичен и максимално близко до естествения плътен вид на веждите. Косъмчетата се изрисуват един по един, така им се задава естествената посока на растеж. Това е идеалното решение е случаите, в които веждите са били дълго време скубани до много тънки линии и окосмяването е изчезнало. Формата се избира индивидуално, според структурата на лицето Ви, а цвета се съобразява с естествения цвят на веждите или косата Ви.

Често задавани въпроси

Какво представлява процедурата?

Процедурата е много различна от перманентния грим и се изработва с писалка, която има наклонено острие и завършва с няколко игли в края си, като иглите не навлизат в дълбочината на кожата, а само леко надраскват повърхностно най-горния рогов слой. Иглите са тънки, колкото естествения косъм и с надраскването вкарват от пигмента за да се постигне наистина естествен и реалистичен краен резултат.

С какво се различават веждите с техниката на Микроблейдинг и с тази на татуирането?

Процедурата Микроблейдинг се извършва в най-горните слоеве на кожата, докато татуирането навлиза по-дълбоко. Тънките реснички, които се постигат чрез Микроблейдинга са много по-близки до естествения косъм, в сравнение с татуирането.

Причинява ли се алергия от боите, които се използват в Микроблейдинга?

За да се уверите, че няма да проявите алергия към боите, които ще се използват, най-добре се проверява чрез бърз тест на място в салона, където ще Ви извършат процедурата

Как протича процедурата Микроблейдинг?

Зоната около веждите се почиства, оформят се зоните за обработка, след това се намазва локален крем за да се обезболи зоната и процедурата да се понесе по-леко. Обезболяването отнема около 40 мин, през което време се обсъждат цветовете, формата и очакванията Ви. Обсъждат се и нещата, с които трябва да се съобразите след като си направите процедурата, докато дойде време за коригиращата процедура след 6-8 седмици. След като изтръпването е настанало се преминава към прорязване на лентичките, като им се придава посока и дължина, такава каквато би била най-естествена, съобразявайки се с Вашите индивидуални особености на лицето и естествените Ви вежди. С поставянето на пигмента, процедурата приключва и вече можете да се радвате на новите си естествени мигли. След 6 – 8 седмици може да се направи допълнително запълване, ако плътността не Ви удовлетворява.

Защо се налага попълване след 6 – 8 седмици?

Толкова време е необходимо на кожата да се възстанови от процедурата и да се добави при необходимост плътност и допълнителен по-тъмен цвят.След като изтръпването е настанало се преминава към прорязване на лентичките, като им се придава посока и дължина, такава каквато би била най-естествена, съобразявайки се с Вашите индивидуални особености на лицето и естествените Ви вежди. С поставянето на пигмента, процедурата приключва и вече можете да се радвате на новите си естествени мигли. След 6 – 8 седмици може да се направи допълнително запълване, ако плътността не Ви удовлетворява.

Какво трябва да имам предвид, след като си направя Микроблейдинг?

Важно е за периода на зарастване от първата процедура, който е 6-8 седмици, да пазите от надраскване веждите и да не скубете косъмчетата на веждите си. При заздравяването на веждите е нормално да усетите дразнене и/или сърбеж, което е напълно нормално и не бива да Ви притеснява. В първите десетина дни е възможно да се образуват корички в зоните на работа, може да Ви се стори, че пигмента изсветлява. Не се притеснявайте от всичко това, истинската красота на веждите Ви ще се разкрие след 30-тия ден. До тогава имайте търпение и се грижете за миглите си.

Как да избера коя форма на веждите ми е най-добре за моето лице?

Най-добре е да дойдете за процедурата или с грима, който си правите на веждите в ежедневната си рутина или да донесете снимки, които максимално се доближават до желаната форма.

Кой цвят на веждите да избера?

Обикновено хората избират по-тъмни вежди от необходимото. Нашите специалисти препоръчват да се постави по-светъл цвят боя на първата процедура, а ако има нужда от попълване и потъмняване се изпълнява във втората попълваща процедура. При избора на цвета се взимат предвид редица фактори, като цвета на кожата ви, естествения Ви цвят на косата, ако имате естествени вежди – техния цвят, също така как кожата Ви потъмнява от слънцето и др. Взимайки предвид всичко, нашите специалисти че Ви посъветват кой избор да направите.

Коя форма на вежди да избера?

Естествените Ви вежди се измерват със специален метър за Микроблейдинг. Формата се очертава индивидуално за всеки тип лице, така че да изглеждат максимално естествени и красиви.

Колко често трябва да си правя Микроблейдинг?

Ако се грижите добре за кожата си в зоната на веждите, процедурата може да издържи и 18 месеца. Най-често се налага повторна процедура между 12 и 18 месеца след първата. Самия пигмент започва бавно да избледнява без разливане и следи, но ако не повторите процедурата след 18 месеца, веждите ви ще се върнат към естествените, които имате.

Болезнена ли е процедурата?

Самата процедура представлява одраскване чрез тънки игли и няма проникване в кожата, но звукът от самото надраскване може да Ви смути, но в крайна сметка обезболяващият крем върши чудена работа и не би следвало да изпитвате каквато и да е болка. Процеса на надраскване трае по-малко от колкото изчакване на обезболяването, което може да отнеме и 50 минути. При нужда може да се намаже и втори слой обезболяващ крем.

Мога ли да си махна направената Микропигментация?

Да, може да се премахне Микропигментацията защото използвания пигмент не оставя белези или обезцветяване по кожата и може да се използва физиологичен разтвор за да се премахне Микропигментацията от веждите.

Какво трябва да знаем за микропигментацията преди подлагането на процедурата

Какво трябва да правим след като сме си направили микропигментация

Цени:

  • Микроблейдинг с включена попълваща процедура /ретуш 350 лв.

Очакваме Ви в Бюти Бар Икона!