Медицински педикюр

Онихолиза – състояние на, което се характеризира с отделянето на нокътя от нокътното легло. Това отделяне обикновено започва от върха и или страничните ръбове на нокътя и може да напредва към корена на нокътя. Причините могат да са различни, от травма до реакция следствие на посещение при маникюрист.

Онихомикоза – това е гъбична инфекция на ноктите, често срещана както на ръцете, така и на краката. Тя се характеризира с промени в цвета, текстурата и формата на нокътя. Ноктите стават крехки, възможно е да се оцветят от жълто до кафяво, лесно чупливи. Причината са гъбички, които се развиват при спад в имунната система, спорт и дълго носене на мокри чорапи и маратонки и др.

Онихогрифоза – това е заболяване на ноктите, което се характеризира с изключително задебеляване и изкривяване. Това състояние по-често се среща при по-старите хора, но може да засегне и по-млади. Този проблем е често срещан при хора страдащи от псориазис или екзема, както и при гъбични инфекции, на които не се обръща

Панарициум – състояние на възпалена тъкан около нокътя или валика и е вид гъбична инфекция, която засяга областите около ноктите на ръцете или краката. Това състояние може да бъде болезнено, да има отделяне на гной, а в някои случаи и висока температура. Винаги е добре да се потърси навременна лекарска помощ за да се предотвратят по-сериозни последици.

Хлоронихия или синдром на „зелените нокти“ е състояние, при което ноктите придобиват зеленикав оттенък в резултат на определен вид бактерии, най- вече Pseudomonas aeruginosa, които произвеждат пигмент отговорен за зеления цвят на ноктите. Често се среша при хора, които дълго контактуват с вода или разтворители или дълго носят лакове и изкуствени нокти, които създават влажна среда, благоприятстваща развитието на бактериите.

Поднокътен хематом е състояние, при което кръвта се събира под нокътя, причинено нараняване от травма, като удар или силен натиск на нокътя. Следствие на това се образува напрежение и болка, причинена от него.  Ако хематомът е малък може и да не се наложи намеса, но ако болката е силна е добре да се потърси помощ. В някои по-тежки случаи е възможно нокътната плочка напълно да се отдели от нокътното легло.

Мазол – хиперкератоза или натрупване на мъртво клетки, следствие на често повтарящи се притискания, охлузвания. Най-често са в областта на ставите на краката и петите и се причиняват от неудобни, тесни обувки.

Рагади – напуканите пети са често срещан проблем, който може да не бъде само леко козметичен, а може да бъде съпроводен както от напукване и удебеляване на кожата на петите, а и от зачервяване и дори болезненост.

Враснали нокти – Проблем, който може да бъде много неприятен и причиняващ дискомфорт. Често е причинен от носене на тесни и неудобни обувки, които притискат и деформират нокътя. Може да се появи и в следствие на твърде късо подрязване на ноктите. Добре е да се обърне внимание навреме, защото може да се образуват гнойни торбички и по-голямо възпаление.

ЦЕНИ на медицински педикюр/маникюр

  • Медицински педикюр без лак 50 лв.
  • Медицински педикюр с гел лак 60 лв.
  • Медицински маникюр без лак 40 лв.
  • Медицински маникюр с гел лак 50 лв.

Очакваме Ви в Бюти Бар Икона!