Кобидо масаж

6

Процедури

90 мин.

Времетраене

1

Седмица

119 лв.

За една процедура

Япония, освен хилядолетната култура и традиции, има и история в областта на масажите и техниките за релаксация. Сред тях се открояват масажът Кобидо, ритуал за красота, който се прилага преди всичко върху кожата на лицето.

Кобидо е стимулиращ масаж на лице, шия, и деколте който осигурява ефект на подмладена кожа. Това не е всичко. Масажът действа и върху по-дълбоките слоеве на кожата и мускулите. Премахва напрежението, отпуска мускулите, което води до намаляване на видимостта на бръчките, но също така осигурява релаксация. Задачата на Kobido е да подобри кръвния и лимфния поток, благодарение на което е възможно да се получи лифтинг ефект без скалпел или филъри.

Стандартният Кобидо масаж се извършва на лицето, но могат да се масажират и раменете, гърба, шията и ръцете. Техниката насърчава циркулацията на Qi (енергия) в тялото и в същото време освобождава мускулното напрежение.
Кобидо масажът действа върху нервната система, като оказва натиск върху акупресурните точки,
с което би трябвало да се улесни дренажа.

Произходът на кобидо

Тази масажна техника, която ви позволява да тонизирате кожата и „елиминира“ малките бръчки, води началото си от петнадесети век, по-специално през 1472 г., когато по молба на императрица, Кобидо бил създаден, за да се опита да запази красота на владетелката. Ето защо Кобидо масажът се нарича още „масаж на вечната младост“.

Техниките на кобидо

Този масаж има за цел да оксигенира кожата на лицето, тоест да подпомогне епидермиса да съхранява по-голямо количество кислород, което стимулирапроизводството на колаген и еластин, които както знаем, са много важни за поддържане на еластичността на тъканите.
Кобидо се практикува чрез набор от различни техники, които, комбинирани помежду си, се грижат за врата, лицето и главата. Практикува се чрез внимателно манипулиране на кожата, притискане, огъване, прищипване с повече или по-малко енергия, както и чрез разтриване. Масажът се извършва на няколко нива, т.е. подкожни тъкани, мускули и фасции. Кобидо масажните движения са разделени на два вида: бавни движения, които трябва да релаксират и силни и бързи, които трябва да стимулират кожата.
Кобидо масажът е усъвършенствана форма на мускулна стимулация на лицето и включва няколко мануални техники.

Състои се от няколко етапа:

Ползите от кобидо

Кобидо масажът преди всичко релаксира и действа отпускащо на нервната система. В резултат на това ефективно намалява ефектите от стреса, главоболието, безсънието и симптомите на умора.

Кобидо масажът, извършван на гърба и шията, облекчава мускулното напрежение и отваря дихателните пътища, което може да помогне например при проблеми със синусите или инфекции. От друга страна, техниката на акупресура, прилагана върху слепоочията и около ъглите на очите, може да облекчи болката в очите и да намали болката, свързана с напрегната челюст,
например поради бруксизъм.

Най-голямото предимство на Кобидо масажа е въздействието върху дълбоките слоеве на кожата. Благодарение на него кожата става по-стегната, по-здрава, а хранителните вещества , които се съдържат в козметиката, проникват в дълбочина.
В резултат на това, кожата става сияйна и красива.

Кобидо масажът дава резултати още след първата сесия под формата на гладка и тонизирана кожа. Тези резултати обаче изчезват доста бързо, затова се препоръчва масажът да се повтаря веднъж или два пъти седмично. Най-добре е веднага да си запишете час за пакет, например 5 или 10 сесии,а след това за поддържащи процедури на всеки 15 дни или веднъж месечно,
в зависимост от вашите нужди.

Има ли противопоказания за кобидо?

Кобидо може да се отъждестви с истински естествен лифтинг, подходящ за всички типове кожа, който няма никакъв тип противопоказания. Не е болезнено, не оставя белези, както при хирургичен лифтинг, и позволява да се стимулира нервната система, да се активира отново лимфната и кръвоносната система и да се укрепят дълбоките мускули, без никакви негативни последици.

Очакваме Ви в Бюти Бар Икона!