Антицелулитен масаж с вендузи

6

Препоръчителен брой процедури

50 мин.

Времетраене

7-10 дни

Честота

89 лв.

Цена за една процедура

Антицелулитен масаж с вендузи

Знаете ли, че има начин за премахване на целулит и същевременно запълване на дефицита на магнезий – чрез магнезиево олио и вендузи за целулит? Вендузи за целулит, познати и като чашки, се използват широко не само в домашното самолечение, но и в медицината. Те помагат успешно в премахването на целулит и възстановяват кръвообращението в засегнатите зони. Комбинацията с магнезиево олио ще допринесе за един още по-добър резултат върху здравето на кожата и дефицита на магнезий в организма

Какво представляват вендузите и вендузният масаж?

Вендузите са стъклени или силиконови чашки, които чрез вакуум се прилепят за кожата и с масажни движения, раздвижват кръвта и лимфата. Още в Древен Китай били използвани бамбукови вендузи за медицински цели. В средата на 19 в. руският лекар Николай Пирогов за първи път използва стъклени вендузи при лечение на настинки, инфекциозни и автоимунни заболявания. Вендузният масаж е засмукване на част от кожата във вендузата чрез създаване на вакуум. Предварително е добре в кожата да е втрито масло – добър избор е магнезиево олио, може да се използва и анти-целулиотно олио. След това вендузата се масажира повърхността на кожата.

Курс на лечение с вендузи

Курсът на третиране на проблемните зони се определя индивидуално. Обикновено той включва 6-12 процедури с вендузи за целулит, всяка от които трае по 50 минути. Процедурите се правят през 5-7 дни. Масажът се придружава с усещане за умерена болка, парене и зачервяване. Възможно е кожата в третираната област да е леко подпухнала след това и с чувството на натъртено.

Премахване на целулит с вендузи е признат в цял свят за един от най-ефективните методи. Вакуумът, който се създава в наложените върху кожата вендузи за целулит, разрушава патологичните мастни капсули и образувания.

Когато се прилага вендузен масаж за премахване на целулит, е важно позицията на тялото да е такава, че всички мускули да са отпуснати. Преди това се прави загряващ масаж за да затоплите кожата. Нанася се магнезиево олио върху третираните зони – най-често бедрата и ханша (също зоната на паласките). Така ще отпуснете още повече мускулите и ще хидратирате кожата. Вакуумът успешно премахва ефекта на портокаловата кожа.

С какво е полезен масажът с вендузи за целулит?

Противопоказания за прилагане на вендузен масаж

Ако някое от гореизброените състояния е присъщо за вас, избягвайте самостоятелното премахване на целулит и се доверете на професионалист.

Какво представлява целулита?

Целулитът представлява неравномерно натрупване на подкожна мастна тъкан, която придава деформиран негладък вид на кожата. Най-често се проявява в коремната област, таза, бедрата и ръцете. Видовете целулит са – отточен, спортен, локален, компактен, склерозен, мек и твърд. При висока степен на обездвижване той може да бъде и болезнен.

Какви са причините за появата на целулита?

Най-срещаните причини за появяване на целулит са:

Очакваме Ви в Бюти Бар Икона!