Маникюр и Педикюр

В днешно време красивият маникюр не е привилегия на хора занимаващи се с музикалния и кино бранш. Всяка уважаваща себе си жена се грижи за маникюра и педикюра си. Напредването на технологиите доведе до продукти с изключителни качества и издръжливост. На пазара вече има изобилие от гел – системи, акрилни системи и хибридни такива. Наред с разнообразието се проявяват и последствията от неправилен избор на продукти или технологии и все по-често се наблюдават алергични или други прояви на непрофесионализъм от страна на маникюриста. Услугата вече е достъпна и изключително популярна и човек може трудно да избере къде да си направи маникюра и/или педикюра. Пренасищането на пазара създава както достъпност до наистина качествени продукти и изключителни професионалисти, така и до рискови такива. Ето защо ако Ви се налага да смените своя маникюрист ето на какво трябва да обърнете внимание за да сте сигурни, че ще получите най-добрия продукт и специалист:

  • Продуктите, с които ще се работи. За да се направи правилния избор на материали, с които ще се направи маникюра или педикюра, специалиста трябва да се запознае със спецификата на Вашите нокти. За трайността на маникюра най-важни са базата на лака, както и топа. Пазара е залят с най-различни системи за дълготраен маникюр, както гелови и акрилни, така и хибридни такива. Ако до този момент не сте имали опит с някоя от тях, Екипът на ББ Икона Ви съветва да започнете с най- щадящия вариант. Нашите специалисти ще Ви дадат най-добрите съвети според вашите желания.
  • След като сте направили избор за материалите, с които ще се работи е важно да се запознаете с възможностите и опита на маникюриста, който ще работи. Така, както има безброй много разновидности на материали, има голямо разнообразие на маникюристи и педикюристи. Съществуват няколко утвърдени школи, които обучават курсистите си на наистина високо ниво на професионализъм. На вас остава задачата да ги откриете и да се доверите. В Бюти Бар Икона не спираме да се развиваме и обучаваме, така можем да предложим услуга базирана на голям опит и знания. Доверете ни се и няма да съжалявате!
  • След като сте избрали и маникюриста си, трябва да знаете, че има два класически подхода за работа – апаратен маникюр и педикюр или механичен с пили. Характерно за двата подхода е, че апаратния е по-бърз от механичния с пили, а този с пили е по-щадящ за здравето на ноктите Ви.
    При апаратния маникюр бързо ще излезете от салона с нов маникюр, но има риск (макар и минимален) да се окаже твърде агресивен за вашите нокти. Ако е така, няма да разберете  на момента, но с времето е възможно да се получи механично нараняване на нокътните плочки и да се стигне до частичното им отлепване от нокътното легло. Това може да бъде следствие от твърде тънките Ви нокти или чувствителните Ви нокътни легла. Това не е фатален проблем, но все пак изисква внимание и възстановяване, който най-често е прекъсване на апаратния маникюр или педикюр до израстване на здрав нокът.
    Ако не искате да рискувате можете да изберете работа с ръчна пила. Да, ще отнеме повече време маникюра Ви, но риск от механично нараняване не съществува. При нас можете да изберете технология по ваше желание.
  • В маникюра и педикюра риска от проблеми не се ограничават само с механични процеси, а и с химични. Всеки маникюр или педикюр опира до инструменти, които ако не бъдат правилно поддържани има вероятност да бъдат заразени от предишен клиент. В Бюти Бар Икона използваме много индивидуални материали и такива за еднократна употреба, а тези които са за многократна преминават тристепенна дезинфекция. На нас можете да доверите здравето си и няма да съжалявате!
  • За да се радвате дълго на красиви и здрави нокти, не е важно само как са направени първия път, защото ключа към здравите нокти е поддръжката им. Съветите, които ще получите от нашите специалисти ще бъдат единствено и само във Ваша полза. Ние имаме опит и знания за да знаем какво може да понесе един нокът и какво би довело до повишен риск от последващи проблеми. В интернет пише много за маникюра, но само опита и индивидуални подход на нашите маникюристки е вашата гаранция за здравите и красиви нокти.
  • Избора на декорация на маникюра Ви може да подчертае или да съсипе цялостната Ви визия. Не се поддавайте само на импулса да имате например много дълги нокти. Да, наистина е красиво, но ако това е вашият избор, трябва да знаете, че това крие и своите условия и рискове. Само някои от тях са свързани с фината моторика в ежедневието ни. Помислете добре, попитайте нашите маникюристки и вземете информирано решение. В Бюти Бар Икона разполагаме с разнообразни декорации и аксесоари за маникюр и можем да Ви направим наистина индивидуален и запомнящ се маникюр.

ЦЕНИ на Маникюр и Педикюр с продукти на Cristal Nails и CND