Лечение на псориазис на ноктите с Deka Motus AY

1-6

Препоръчителен брой процедури

3-4 седм.

Честота

59 лв.

Една процедура

159 лв.

Пакет 3 процедури

299 лв.

Пакет 6 процедури

Имунната система работи изцяло в полза на оцеляването ни сред атаки от всеки паразит, бактерия или вирус, с който се сблъскваме. Когато тя срещне някой патоген се получава имунен отговор. Съвкупността от някои специални органи, химични субстанции и вещества позволяват на имунната система да се бори с атакуващите я вредни микроорганизми. Когато, обаче, естествената защитна система на тялото атакува здрави клетки в организма, в тялото се развива автоимунно разстройство. Едно от най-често срещаните заболявания, причинени от дисфункция на имунната система, е псориазисът.

Едно от най-често срещаните заболявания, причинени от дисфункция на имунната система, е псориазисът.

Характерно за него е наличието на възпаление в организма. Обикновено признаците на възпалението са видими и включват повдигнати плаки (плаките могат да изглеждат различно за различните типове кожа) и люспи по кожата. Причината за образуването им се дължи на свръхактивната имунна система, която ускорява растежа на кожните клетки. Нормалните клетки израстват и се отделят (падат) за един месец, докато при развиването на псориазис този процес се случва в рамките на три или четири дни. В тези случаи вместо да се отделят, те се натрупват по повърхността на кожата. Известно е, че псориазисните плаки предизвикват силен сърбеж и болезненост. Заболяването може да се появи навсякъде по тялото, засегнати могат да бъдат дори клепачите, ушите, устните, свивките на ръцете и краката, а в нередки случаи той се разпространява и по ноктите.
Някои прояви на псориазис могат да бъдат прикрити с дрехи, но при псориазисът на ноктите – известен също като псориатична болест на ноктите – се наблюдават повредени, разцепени или повдигащи се нокти. Тези симптоми обикновено водят до психологически дискомфорт и неудобство, а физически усещането е болезнено и в някои случаи затруднява ходенето, джогинга или ръчния труд. Когато не се лекува, псориазисът на ноктите може да се развие до степен на прогресивно увреждане на ноктите.
Псориатичното заболяване на ноктите обикновено се появява заедно с класическите симптоми на псориазис – сърбеж, зачервяване, лющене и образуване на удебелени петна, наречени плаки. Ако псориазисът на ноктите възникне сам по себе си, често е трудно да се диагностицира и може лесно да се обърка с други състояния.

При псориазисът на ноктите възникнат различни видове промени, които е възможно да включват:

Лечението на псориазиса на ноктите

е продължително и изисква търпение. Тъй като отнема около три месеца за възстановяване на ноктите на ръката и около шест месеца за тези на краката. Лечението може да бъде локално, перорално, с инжекции, с лазер или комбинация между някои от видовете.

Лечението с UV лъчите на лазера се използва целенасочено като фототерапия в комбинация с локални или системни средства при болно от псориазис на ноктите с доказан много добър терапевтичен ефект.

Очакваме Ви в Бюти Бар Икона!