Лечение на гъбички на ноктите с Deka Motus AY

6

Препоръчителен брой процедури

3-4 седм.

Честота

39 лв.

Една процедура за 10 нокътя

59 лв.

Една процедура за 20 нокътя

195 лв.

Пакет 6 процедури за 10 нокътя

294 лв.

Пакет 6 процедури за 20 нокътя

Гъбички на ноктите - Онихомикоза

Една от най-неприятните и лесни за разпространение са гъбичките на ноктите. Лечението обикновено отнема много време, за разлика от заразяването и страдащите от гъбички на ноктите трябва да проявят търпение.

При поява на гъбички по ноктите не се наблюдава изключение във визуалните промени на нокътните плочи, но обикновено означава и спад на имунната система. Гъбичната инфекция на ноктите (онихомикоза) е винаги вторично заболяване. Първо се засягат кожата на ръцете и краката и после тръгва по ноктите.

КАК ДА РАЗБЕРЕМ, ЧЕ ИМАМЕ ГЪБИЧКИ?

Микозата се характеризира първоначално с неприятна миризма, сърбеж, лющене и промяна на цвета на нокътя. Гъбичките се размножават много бързо, хранейки се с роговия слой на епидермиса и плочките на ноктите. Щом забележите някое или няколко от изброените симптоми, добре е да обърнете внимание и на имунната си система, която в този момент е отслабена и има вероятност да се разболеете и от други заболявания.

КАК МОГА ДА СЕ ПРЕДПАЗЯ ОТ ЗАРАЗЯВАНЕ?

Удебеления рогов слой на стъпалата е предпоставка заболяването да се прояви първо там. 

За да се предпазите от зараза е добре да знаете какво благоприятства развитието на гъбичките и да вземете мерки срещу заразяване с тях:

Болести, които повишават риска от заразяване с гъбични инфекции:

КАК МОГА ДА СЕ ИЗЛЕКУВАМ?

Много са методи за лечение по стандартен протокол, но повечето препарати са неефективни или вредни, дори токсични, а в повечето случаи не водят до положителни резултати. Най-често се предписват лекарства за пиене и фунгициди за мазане.

От скоро медицината предлага и с нов вид лечение – Лазерна терапия. Това е нов, неинвазивен и напълно безопасен метод за 97 % гарантирано справяне с проблема – гъбички по ноктите. Използва се високо интензивен лъч от късовълновата инфрачервена област на спектъра с дължина на вълната от 870 до 1319 nm.

Предимствата са на лечението с лазера са:

КАК ДЕЙСТВА ЛАЗЕРЪТ?

Високо интензивния лъч прониква в дълбочина и така достига засегнатите слоеве, които остават недостижими за конвенционалното лечение. С лазера се достига висока температура (над 400* С) и това води до коагулация на мицела и гъбичките, което ги унищожава. При видимо засегнати само няколко нокътя, задължително се прави процедура и не тези, които на пръв поглед не са засегнати, но вероятността да са заразени е много голяма. И тъй като процедурата е и бърза и напълно безболезнена, като превенция се прави процедура на всички нокти.

КОКО ЧЕСТО ТРЯБВА ДА СЕ ПРАВИ ЛАЗЕРНАТА ПРОЦЕДУРА?

При възрастните и децата има разлика в скоростта на растеж на ноктите, като с възрастта тя намалява. Препоръчително е да се направят 6 процедури, като интензивността е между три и четири седмици. При всяка следваща процедура се прави оценка на състоянието, но при нормален растеж на ноктите за 6 месеца трябва изцяло да са подменени ноктите със здрави. Ефективността на лазерното лечение е над 97%.

Очакваме Ви в Бюти Бар Икона!