Дамско подстригване

Подстригването на косата е най-важната и отговорна процедура във фризьорството. От него зависи каква ще бъде линията на прическата на жената и какви последващи процедури ще се направят, така че да се постигна желания ефект от клиента. Независимо от вида на подстрижката, процеса изисква опит, внимание и естетически усет от страна на фризьора. Независимо дали подстригването ще се извърши на суха или мокра коса, след това могат да се направят другите процедури, като трайно къдрене, боядисване, фризура или официална прическа.

Най-важен е индивидуалния подход към клиента за да се постигне най-добрия резултат за клиента, защото под внимание трябва да се вземат както структурата на главата и лицето, така и индивидуални специфични черти на лицето и структура на косата.

Следенето на модата и модните тенденции в боята и стилизираните прически е отговорност на стилиста – фризьор, който познавайки техниките и спецификата на анатомията на главата и лицето на клиента може да постигне пълно и подобрено преобразяване на косата.

Най-популярните видове дамско подстригване:

9874

На черта

Това е прическа във всякакви вариации на дължината на косата, при коятао цялата коса е подстригана в една линия, без да се градира в дължините. Работи се само с ножица без да се използва бръснач или ножица за филиране.

6357

На триъгълник

Прическата е подходяща за средно дълги и дълги коси. Добър избор е както за чупливи, така и за къдрави или прави коси. С този тип подстрижка моге да се постигне и по-голям обем на косата, ако е търсен ефект.

124

Овал или Венец

Много популярна и харесвана прическа. Допустимо е и при разлиен тип черта – каре, като е подходяща както за средно дълги и дълги коси, така и за прическа в междинен етап от пускане на дължина на къса към по-дълга. Тази прическа не е най-подходящата за пълни и квадратни лица.

3698

Обратен овал

Използва се като разновидност на Чертата, която е подходяща за тънки и слаби коси без обем. Препоръчва се за пави коси.

89621

Етажирано / Стапаловидно

Може би най-популярниата прическа, която е подходяща почти за всеки тип коса, дължина и структура на лицето. НЯма да сгре;ите с този избор независимо дали сте с права, чуплива или къдрава коса. Съчествуват много вариации на прическата, като се започне от много къси горни етажи, до плавно градиране.

3698

Bob

Късо подстриганата коса на черта, която е характерна с много обем и заоблени краища. Също подходяща за слаби и тънки коси без обем.

1258

Асиметрия

Това са много голяма гама от вариации на асиметрична прическа, която изисква отлични умения от страна на фризьора за да се постигне наистина добър и хармоничен ефект. Важно е плавното преминаване от лявата към дясната страна на прическата, независимо от избраната дължина. Прическата е подходяща за смели цветове в боядисването и е чест избор на артистични и смели натури, които търсят индивидуалност.

Цени:

  • Дамско подстригване 35 лв.
  • Дамско подстригване + сешоар 50 лв.
  • Детско подстригване 15 лв.

Очакваме Ви в Бюти Бар Икона!