Грижа за косата

Професионалното подхранване на косата е една от най-важните процедури във всеки салон. Съвременния динамичен начин на живот, който водим и влиянието на околната среда, честата смяна на цвета на косата, слънчевото въздействие и недостатъчната домашна грижа, често водят до нездрав вид на косата. Тя губи своята еластичност, влага и блясък, като започват деградивни процеси, като цъфтеж и накъсване на косата, безпричинен косопад и липса на тонус на косъма, а в не редки случаи и нездрав скалп.

Подхранващите продукти в нашия салона са различни типове и с различно предназначение, които се прилагат според индивидуалната нужда на клиента.

Типове продукти и процедури за грижа за косата

Балсами и подхранващи масла – Те имат по-краткотрайно въздействие и най – често се използват за разресване и за придаване на блясък на косъма;

Маски – Разполагаме с различни видове, според типа коса – подхранващи, омекотяващи и хидратиращи.

Възстановяващи и лечебни ампули – С тях се третират, както скалпа, така и косъма, е зависимост от проблема който имат. Те проникват по-дълбоко в косъма и го възстановяват частично. Ако се използват с подходящата домашна грижа може да се постигне цялостно и трайно възстановяване на косата.

Комбинация от маски и ампули – Тази комбинация от продукти и процедури се препоръчва от някои козметични компании за подсилване на ефекта  на двата подхранващи продукта за постигане на по-интензивно възстановяване на косата.

Плексове – Най-съвременната и иновативна грижа за косата, която е създадена да улесни фризьора и клиента, както и да постигне максимално възстановяване на косата и скалпа. Плекса е терапия, която може да се добави в боя, изрусител или къдрин, който по време на въздействие на основния елемент, подхранва и възстановява косъма, като намалява вредите от основния елемент, без да променя цвета или формата при къдрене и изправяне. Силата му е в това, че достига до кортекса на косъма. Може да се използва и като самостоятелна терапия, когато има и по-силен ефект. Обикновено е в две стъпки, като третата е за поддържане на ефекта в домашни условия.

СПА Таласо терапии за коса – това са няколко степенни процедури и ритуали, които имат за цел трайно да въздействат върху възстановяването на косата и чрез химични и масажни и ароматни ритуали да дадат дълго и незабравимо СПА преживяване на клиента по време на цялото преживяване. В допълнение се предлагат в различните категории коси, продукти за домашна грижа, които да поддържат ефекта на цялостното СПА изживяване и грижа в салона.

 

Цени:

  • Таласо терапия 100/125/150 лв. + стайлинг
  • Терапия за дължини с гел база и бустер 50/60/70 лв.
  • Кератинова терапия 60/70/80 лв.
  • ОлаПлекс добавка 25 лв.
* Цената зависи от дължината на косата и количеството активно вещество!