Премахване на старчески петна с Deka Motus AY

1-6

Препоръчителен брой процедури

3-4 седм.

Честота

179 лв.

Една процедура

339 лв.

Пакет 3 процедури

719 лв.

Пакет 6 процедури

Старчески петна по кожата

Кафявите петна, старческите петна, слънчевите петна, слънчевите изгаряния и лунички, са свързани с преждевременно стареене на кожата и излагане на прекомерна ултравиолетова радиация от слънцето. Тези лезии варират по цвят от светло кафяво до тъмно кафяво или черно и са разположени в зони, най-често изложени на слънце, особено по ръцете, лицето, раменете, деколтето, челото и главата. Повечето от тях са безвредни, но всички те са резултат от стареенето на кожата и често я правят непривлекателна. Пигментните петна представляват струпване на меланин в кожата. Меланинът е отговорен за цвета на кожата, цвета на косата и за появата на пигментните лезии. Едно от най-успешните лечения на пигментните петна е лазерното IPL премахване.

DEKA - Motus AY: Лазерно лечение на пигментни петна

Процедурите на DEKA – Motus AY, предотвратяват появата на петна и пигментации, таргетирайки меланина в по-тъмните области, изсветлявайки всички пигментирани слоеве и оставяйки кожата по-тонизирана
и с равномерен тен.

Как действа DEKA – Motus AY?

Специално разработената ръкохватка Motus AY и Nd:YAG (1064 nm) дължина на вълната се поглъща само от клетките, съдържащи прекомерни концентрации на пигмента меланин, трансформира се в топлина и води до разрушаване на пигментните гранули и изсветляване на пигментациите.
Nd:YAG (1064 nm) дължина на вълната не въздейства на околните тъкани и не нарушава естествения тен на кожата.

Показания на лазерно премахване на пигментни петна:

  • Доброкачествени хиперпигментации – соларни, сенилни, фотостарееща кожа, мелазма-маска на бременността.

Противопоказания:

  • Злокачествени кожни образувания или преканцерозни пигментни лезии;
  • Болести, стимулирани от светлина (лупус, епилепсия, слънчева уртикария  и др.);
  • Хормонални нарушения – диабет;
  • Бременност и кърмене;
  • Склонност към образуване на белези;
  • Активни инфекции – херпес;
  • Татуировки, перманентен грим, бенки трябва да бъдат пазени.

Преди процедура:

Как се извършва процедурата:

Върху кожата се поставя гел и се извършват няколко последователни импулса на предварително определените зони, като процедурата може да трае от 10 до 30-ина минути.

Какво да очаквате след процедурата:

След процедурата ще усещате силно загрята кожата си, като след излагане на силно слънце. Удачна е употребата на охлаждащи гелове с алое вера или крем за след слънце. Потъмняване на пигментните лезии ще започне още в първите минути след процедурата, а на следващия ден ще станат още по-тъмни. Няколко дни по-късно се образува коричка на местата на пигментните лезии, които люспички отпадат след 7-10 дни.

Какво да избягвате след процедурата:

Избягвайте излагането на слънце или използвайте слънцезащитен крем (SPF 50) 1 месец след процедурата. Избягвайте горещи вани в следващите няколко дни. Грим може да прилагате още на следващия ден.

Очакваме Ви в Бюти Бар Икона!